Pia Pakarinen on töissä Helsingille ja helsinkiläisille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Raha-automaattiyhdistys

Rahapeliyhtiöiden yhdistyminen - liian myöhään

Suomalaiset alkoivat pelata nettipokeria laajemmin noin 11.9.2001 alkaen - hauska yhteensattuma, että kv. pokerisivustoyhtiö perustettiin samalla päivämäärällä WTC-hyökkäysten kanssa.

Vasta 15 vuotta myöhemmin valtiolliset pelimonopolit nyt sitten yhdistettiin, kun nettipelien liikevaihtoa on valunut miljardi tai pari ulkomaille. Virallinen selitys: jotta olisi voimallisempaa ja houkuttelevampaa tarjontaa kotimaasta.

Raha-automaattiyhdistykseltä 500 miljoona poliitikoille

Iltalehti kertoo 9.12. että Raha-automattiyhdistyksen (RAY) sulautuessa Veikkaukseen perinnöksi jää 500 miljoonan ylimääräinen jättipotti. Edelleen lehti kertoo, että RAY aikoo käyttää rahat kahteen järjestöille suunnattuun avustusohjelmaan, jotka käynnistyisivät ensi vuonna.

Harhoja pelialasta

Ei ole olemassa mitään peliteollisuutta (kuva) kuten ei ole kirjateollisuuttakaan. On vain peliala, joka tuottaa sisältöjä. Suurin osa viennistä on parin yrityksen onnenkantamoisten varassa. Suuri osa työllistetyistä toimii ainakin osittain julkisen tuen varassa startupeissa, joista harva tuottaa voittoa. 

Tuollainen todellisuudesta vieraantunut höpsiminen ei lupaa hyvää Raha-automaattiyhdistykselle. 

 

Vahva tunnistautuminen RAYn pelikoneisiin

Suomessa on vaikea kuvitella kauppaa tai suurempaa kioskia ilman Raha-automaattiyhdistyksen pelikonetta. Mutta asian kääntöpuolena Suomessa on paljon enemmän peliongelmaisia suhteessa väestöön kuin muualla maailmassa. Viimeisimmällä laivareissullani Tallinnaan huomasin Tallinkin asettaneen laitteisiinsa tunnistimen, joka vaatii pelaajaa tunnistautumaan joko (virolaisella) henkilökortilla tai matkustajakortilla.

 

Raha-automaattiyhdistys on kyvytön toimimaan peliyhtiönä

Vain RAY - Raha-automaattiyhdistys voi olla näin kyvytön:

Sivusto järjestää kaikkien aikojen isoimman turnauksensa. Miten hommat hoituvat:

1) Aluksi ilmoitetaan turnaus yksipäiväisenä. Struktuuri on hyvin hidas, ja myöhäinen rekisteröinti on jatkumassa aamukolmen ja neljän välille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä