Pia Pakarinen on töissä Helsingille ja helsinkiläisille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kristinusko

Avoin kirje Suomen Lähetysseuralle: Oletteko kristillinen järjestö?

Se, mikä kristillisessä uskossa on erityislaatuista, ilmaistaan uskontunnustuksissa. Julkaisitte hiljattain 160-vuotisjuhlansa kunniaksi videon, jonka mielsin tunnustukseksenne. Videon nimi on:

"Mihin sinä uskot?"

Sen kuvaus alkaa sanoilla:

"Me uskomme..."

Ja video päättyy erilaisten tunnustusten jälkeen toteamukseen:

"Niin mekin uskomme ja siksi toimimme."

Pääsiäinen ja ylösnousemuksen hullutus

Pääsiäinen on kristinuskon merkittävin juhla. Sen merkityksen ymmärtäminen ei kuitenkaan ole helppoa. Vielä vaikeampaa se on, jos lähtökohtaisesti oma usko Jumalaan on heikko tai sitä ei ole. Miten voidaan käsittää, saati uskoa, henkiolentoon, jota Jumalaksi kutsutaan? Kaiken lisäksi kun on olemassa tuhansia uskontoja ja kertomuksia pääsystä hänen mielisuosioonsa.

Notre Dame - Pyhä Maria! Miksi kirkot palavat, juuri nyt?

Ranskan merkittävin monumentti, Notre Dame, paloi kuin kristinusko, jota on vainottu ja vainotaan.

Kristillinen uskomme, on kasvatuksemme ja voimamme. Siihen on uskominen.

Ulkoatulevat uskonnolliset yhteisöt ovat aina valmiita murtamaan uskomme, joka ei vähästä murru.

Euroopassa, kirkkoja on alkanut palaa.

Kirkot eivät syty syttyttämättä!

Onkin hyvä kysyä, mitkä tahot vihaavat kristinuskoa.

Miksi kirkkoja poltetaan? 

Kempeleen pappila - kuka sytytti!

Tulipalot eivät yksin syty.

 

 

Arvot ovat palanneet politiikkaan

Arvoni perin kotoa. Pohjanmaalta kotoisin olleen isäni mukaisesti koti, uskonto ja isänmaa. Isäni arvot ovat myös minun arvoni. Voisi myös sanoa, että perhe, uskonnonvapaus ja turvallinen Suomi. 

Isäni arvosti pappina jokaista ihmistä. Viikonloppuja meni töissä niin kuin minullakin. Ihmisten kalastaja. Isäni vei mukanaan teologia, minut politiikka. Jaan maallista gospelia.

Kristillinen lähimmäisenrakkaus on maailmanhistorian vahvin voima. Orjuutetuista tulee vapaita, sorretuista vahvoja. Usea suomalainen kokee nykyään olevansa vähempiarvoinen. Syystä tai toisesta.

Jalomielisyys ja inhimillinen suurpiirteisyys

Mitä ajattelen fundamentalisteista? Samaa kuin kirjailija Christer Kihlman: "Uskonnollisilta fundamentalisteilta puuttuu jalomielisyys ja inhimillinen suurpiirteisyys, riippumatta siitä, onko kysymys kristityistä, muslimeista tai juutalaisista, mikä on surullista, murheellista ja syvästi valitettavaa." Näin hän kirjoitti toistaiseksi viimeisessä monologissaan Vastaus on ei!

Ihmisiä ei pitäisi kohdella pyhäkoululaisina

Kristityt usein ihmettelevät, että heidän uskontoaan riisutaan pois kouluista mutta siihen on hyvä syy - tieteellisen tiedon sovittaminen yhteen kristillisen lapsenuskon kanssa on usein vaikeaa, koska mikään tieteellinen tieto ei tue kristillisiä dogmeja. Koulujen ei pitäisi olla mitään raamattu- tai koraanikouluja, vaan valmistaa ihmisiä maallista elämää varten. Raamatun tuntemisesta ja kristillisestä traditiosta on työelämässä hyvin vähän apua.

Demoninen vihreä liike


Vihreällä puolueella menee tällä hetkellä taas melko hyvin. Vihreiden alkuperäinen ajatus oli kuulemma vuosikymmeniä sitten tehdä itsensä tarpeettomiksi: kun kaikkien puolueiden toiminta vihertyy, vihreitä ei erikseen enää tarvita. Sanojen tasolla näin on jo käynytkin. Monen puolueen virallisissa puheissa ollaan kovin vihreitä ja ympäristön ja maapallon asialla.

Kristinusko ja seksuaalinen hyväksikäyttö - Entä islam?

Islamia on täällä väitetty raiskaususkonnoksi, mitä se tuskin on. Jossain määrin ovat esillä olleet myös katolisten pappien mahdolliset  ja paljastuneet lasten hyväksikäyttötapaukset, mutta kukaan ei ole rohjennut väittää kristinuskoa miehiseksi seksuaalisen vallan uskonnoksi.

Ilmeisesti kristinnusko kuitenkin tässä asiassa on mainettaan pahempi. Monet uskovat yhä että nainen vaietkoon seurakunnassa, ja maailman suurin kristillinen yhteisö vaeltaa seksuaalirikosongelmiensa keskellä, aivan julkisesti. Siis näin:

Onko Sari Essayah lukenut raamattua?

Sari Essayah kirjoitti 18.1. Maaseudun tulevaisuuden kolumnin, joka ehdotti maahanmuuttajien integroimista "kristillisten juurien arvotraditioon". 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä