Pia Pakarinen on töissä Helsingille ja helsinkiläisille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Geenit

Geenit ja ruokavalio syitä väkivaltaiseen käytökseen

Yksi kaikkien tietämä syy väkivaltaiseen käyttäytymiseen on joidenkin ihmisten kohdalla rähinäviinan juominen. Siihen, että ihminen käyttäytyy väkivaltaisesti voidaan etsiä syitä myös geeneistä ja ruokavaliosta.

YLEn tänä aamuna lähettämässä ohjelmassa: Mikä meitä lihottaa (jakso 8/8), käsiteltiin ruokavalion vaikutusta väkivaltaisuuteen ja ADHD-tarkkaavaisuushäiriön ilmenemiseen. Ohjelman perusteella syy yhteys huonon ruokavalion, väkivaltaisen käyttäytymisen, ja ADHD:n välillä on kiistaton.

Geenit ja yhteiskunnan hyvinvointi

Arkaluontoinen ja vähän puhuttu aihepiiri Suomessa. Väärässä lähestymiskulmassa viime vuosisadan alun yleisesti esiintynyt rasismi muistissa ja liian suoraviivaiset johtopäätökset riskeinä.

Quamrul Ashraf ja Oded Galor tulivat empiiriseen näyttöön pohjautuvassa tutkimuksessaan tulokseen, että väestön sekä liian pieni, että liian suuri geneettinen hajonta haittaa yhteiskunnan hyvinvoinnin kehittymistä.

Afrikassa (väestön geneettinen hajonta suuri) ja joissain paikoin Etelä-Amerikan valtioita (geneettinen hajonta pienintä) elintaso on matala.

"

DNA RNA Transkriptiokoneisto 5' ja 3' juoste

DNA RNA Transkriptiokoneisto 5' ja 3' juoste

Köyhä pankki

Olisiko suomalaisten  geenipankki köyhä ja köyhtymään päin? Jo vuosia sitten sain kuulla, että pitäisi rikastuttaa geenivalikoimaa ulkomaisin geenein. Siihen on nyt yhä paremmat mahdollisuudet. Suomalaisten avioituminen maahanmuuttajien kanssa voisikin pian olla tätä päivää.  Estävätkö ennakkoluulomme pankin rikastuttamisen?

 

Talouden ja ympäristön ongelma on yhteinen - elinikämme!

Aika on rahaa ja pitkä ikä ongelmiemme ydin, niin taloudelle kuin ympäristöllemme. Talous- ja ympäristöviisaat löytävät paljon vahinkojen aiheuttajia – taloudesta varsinkin hyvin monimutkaisia. Lopulta on vain yksi ydinsyy; ja se on pitkitetty ja pitkittynyt keskimääräinen elinajankesto – tänään Suomessakin jo naisilla yli 80 vuotta ja miehilläkin noin reilu 76.

 

Geeniasia loppuu ja HBL jatkaa

Irja Laamanen (lopettaa keskustelun jo kolmatta kertaa ja HBL jatkaa):

"Miten kehtaat arvostella kykyämme oppia ja omaksua tietoa? Onko väitteelläsi mitään relevanssia? Kovasti ihmettelen miten sotkeudut asioihin, ominen ennakkoluuloinesi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä