Pia Pakarinen on töissä Helsingille ja helsinkiläisille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Trumpin ja Putinin tapaaminen

Emme luota Trumpiin ja Putiniin, pitäisikö muka?

Maanantaina Helsingissä tapaavat Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat epäonnistuneet tärkeimmässä tehtävässä, joka heillä suurvaltajohtajina on: turvallisuuden ja vakauden luomisessa maailmaan.

Ex-suurlähettiläs: ”Putinia kohdeltava henkilönä, joka määräsi hyökkäyksen”

Yhdysvaltain entinen Moskovan-suurlähettiläs Michael McFaul kysyy suoraan, miksi Trump itse ei ole edes myöntänyt Venäjän tehneen mm. presidentinvaalien manipulointiin tähdännyttä kyber/hybridihyökkäystä, puhumattakaan että olisi tehnyt jotain estääksesi uudet vastaavat tapahtumat.

Miksi Trumpin ja Putinin tapaaminen nähdään maailmalla negatiivisessa valossa ?

Monet ulkomaiset tahot näkevät presidenttien Donald Trumpin ja Vladimir Putinin Helsingin tapaamisen enemmän negatiivisessä kuin positiivisessa valossa .

Arvostetussa brittimediassa The Guardianisssa kolumnisti  Natalie Nougayrède  leimaa jo  Helsingin surkeaksi merkkipaaluksi. Natalie Nougayrède  näkee USA:n ja Venäjän presidenttien tapaamisen voittajaksi jo etukäteen Vladimir Putinin.

"Trump ja Putin tapaavat Helsingissä, Venäjän imperiumin alueella"

Trumpin ja Putinin tapaaminen Helsingissä on ollut ykkösuutisena monissa valtalehdissä ympäri maailman. Jotkut  tapaamista käsitelleet uutiset ovat herättäneet mm. kysymyksiä niiden tarkoitusperästä.

Mm. Komsomolskaja Pravdan toimittaja Dmitri Smirnov, joka kuuluu Kremlin toimittajapooliin, twiittasi asiata mm. näin:  "Trump ja Putin tapaavat Helsingissä, Venäjän imperiumin alueella". Jotkut Kommentoijat ovat ihmetelleet, millä vuosisadalla Smirnov elää?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä