Pia Pakarinen on töissä Helsingille ja helsinkiläisille.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sisäilmaongelmat

Helsingin Sanomat edistää pseudotieteellistä hoitoa

Helsingin Sanomat kertoo artikkelissaan [1] DNRS-menetelmästä, jolla Suomessakin hoidetaan mm. homeoireista kärsiviä. DNRS-menetelmä onkin todellinen ihme. Se parantaa astman, tinnituksen, borrelioosin, paniikkihäiriön, masennuksen, allergiat, rytmihäiriöt, kroonisen kivun, syömishäiriöt, OCD-oireet, ihottumat, kilpirauhasen toiminnan häiriöt, estää bakteerien liikakasvua, ja vielä paljon muuta! Menetelmän myyjät lupaavat netissä näin joten sen täytyy olla totta.

Kellot lyövät julkiselle rakentamiselle

Sisäilmayhdistyksen ja suurten kuntien tekemässä tuoreessa ilmanvaihtoa koskevassa suosituksessa esitetään, että ilmanvaihto kytkettäisiin päälle 2 t ennen rakennuksen käyttöajan alkamista ja pois päältä 1–2 t käyttöajan päättymisen jälkeen.

Vantaan sisäilmafarssi

Olen nukkunut yön, silti eilinen Hesarin uutinen vielä hämmentää. Olen vantaalainen poliitikko, kaupunginvaltuutettu, Opetuslautakunnan sekä Sisäilma-asianneuvottelukunnan jäsen.

Helsinki-lisän poisto yli 2v lisää perheiden ahdinkoa

Terveisiä kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksesta 12.2.2019. Kokouksessa käsiteltiin mm. 63 oikaisuvaatimusta päätöksestä poistaa kotihoidontuen Helsinki-lisä yli kaksivuotiailta lapsilta. Säästöjen kohde on siis 2–3-vuotiaiden Helsinki-lisä, joka tähän asti on ollut 134,55 euroa kuukaudessa. 

Tämän aiemmin tehdyn päätöksen huonot hedelmät näkyvät jo.

Helsingissä ei ole varhaiskasvatuksessa riittäviä resursseja tällä hetkellä. Ei voida myöskään tietää etukäteen mikä on kehityksen suunta tulevaisuudessa.

Lauste tarvitsee oman koulunsa

Yksi aihe on puhututtanut Turun kasvatus- ja opetuslautakunnassa viimeisen 1,5 vuoden aikana enemmän kuin mikään muu: sisäilmaongelmat. Yhä uudestaan lautakunnan tietoon tulee kouluja, joiden sisäilmaongelmista ei ole virallisesti tiedetty mitään, mutta oppilaiden vanhemmat ja henkilökunta kertovat raportoineensa oireista vuosia. Lautakunta teki syksyllä investointisuunnitelmia pitkälle tulevaisuuteen, Lausteen koulun kunto ja tarvittavat korjaukset eivät olleet tiedossa eivätkä investointilistalla.

Tulevaisuus rakennetaan nyt

 

Kaikille lapsille kokoaikainen päiväkotipaikka, ei lapsia eriarvoiseen asemaan vanhempien työmarkkina-aseman mukaan.

Oppivelvollisuuden pidentäminen niin, että kaikki nuoret suorittavat toisen asteen koulutuksen. Pelkällä peruskoulupohjalla ei tässä maassa työllisty.

Toisen asteen koulutus maksuttomaksi, ei lukukausimaksuja eikä kuluja oppimateriaalista.

Kouluihin lukujärjestykset joiden mukaan koulua käydään eikä opiskelua jätetä itseopiskeluksi, jolloin monilta puuttuu opiskeluun tarvittava tuki. Päivärytmi on tärkeä koulussa, valmentaa työelämään.

Kiinteistöstrategiasta ratkaisuja sisäilmaongelmiin Helsingissä

Investointien vaihtoehtoiset rahoitusmallit tulisi ottaa käyttöön Helsingissä mahdollisena ratkaisuna nopeasti kasvavien päiväkotipaikkojen lisätarpeeseen ja sisäilmaongelmaisten koulujen korvausrakentamiseen. 

 

Helsinki ja sen asuinalueet kasvavat kovaa vauhtia. Vuosittain yhä useampi helsinkiläinen lapsi tai nuori aloittaa polkunsa uudessa päiväkodissa tai koulussa.

 

Puolet 300 työntekijästä oli sairastunut / Oulu

 

Seura kertoo Oulun poliisitalon sisäilmaongelmista.

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/talo-pilalla-vuokralaiset-sairaana-...

Huonosti tehty remontti, puutteelliset suojaukset.

- Suomi tarvitsee sisäilma-asiamiehen.

Ja pitää olla kirjoitetut säännökset, kuinka monen rakennuksen käyttäjän oireilu riittää laukaisemaan toimenpiteet (muutto muualle) ja missä ajassa muutto pitää tapahtua.

"Tätä on jatkunut vuosikausia", Kemin kirjaston työntekijä sanoo

Yle 20.9.2018:

"Täällä on itseni lisäksi puolentusinaa työtoveria, joilla on erilaisia oireita. Olen kärsinyt kuivasta yskästä, silmät punoittavat ja niitä kirvelee, nenä vuotaa.

– Joka aamu herätessä nenä on tukossa ja tulee verensekaista limaa, tätä on jatkunut vuosikausia. Flunssiakin tuppaa tulemaan turhan taajaan, useita kertoja vuodessa, kirjastonhoitaja Jukka Pietilä kuvailee oireitaan."

Hekan vuokrankorotukset estettävä

Hekan asunnot ovat Ara-vuokra-asuntoja ja niiden omistaja valitsee asukkaat ja määrittää vuokrat. Hekan ollessa 100 % Helsingin kaupungin omistuksessa on kaupungin päättäjillä mahdollisuus helpottaa ahtaalle ajettujen kaupunkilaistensa asumis-ja taloudellisia oloja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä