Pia Pakarinen on töissä Helsingille ja helsinkiläisille.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 23 min 49 s sitten

Opetusministeri Grahn-Laasonen: ”Se näkyy lapsiperheiden taloudessa, ja se on erittäin hyvä uutinen”

32 min 16 s ago

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) vastasi tänään oppositiolta tulleeseen kritiikkiin eduskunnan käsitellessä opetusministeriön budjettia.

Oppositio on koko vaalikauden ajan kritisoinut Juha Sipilän (kesk) hallituksen tekemiä koulutusleikkauksia.

”Ihan jokainen puolue eduskunnassa tässä salissa on joutunut osallistumaan koulutuksesta ja monista muistakin palveluista säästämiseen ja sehän johtuu tietysti siitä, että meillä on ollut takana iso, pitkäkestoinen taantuma-aika ja on eletty vahvasti velaksi Suomessa”, Grahn-Laasonen sanoi.

Erikoinen tilanne – suomalaispelaaja ”pakotettiin” nuorten MM-kisoihin

1 tunti 2 min ago

Suomi saa ensi keskiviikkona alkaviin Kanadan Vancouverissa ja Victoriassa pelattaviin jääkiekon nuorten MM-kisoihin ainakin yhden NHL-vahvistuksen. Chicago Blackhawksin puolustaja Henri Jokiharju liittyi Nuorten Leijonien vahvuuteen jo keskiviikkona.

The Athletic-lehti kirjoittaa, että Jokiharju olisi halunnut jatkaa kauttaan Blackhawksissa. Seura päätti lähettää kuitenkin Suomen joukkueen vahvuuteen Kanadan British Columbiaan.

Nyt lyödään Juha Sipilää 1000 opettajan lupauksella – ”Hylkääkö keskusta pääministerin linjauksen?”

1 tunti 38 min ago

Oppositiopuolue vasemmistoliitto on tänään höykyttänyt hallitusta keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän opettajalupauksesta. Eduskunnan budjettikäsittelyssä keskusteltiin tänään keskiviikkona opetusministeriön hallinnonalasta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tylytti sekä keskustaa että kokoomusta.

Edes ministereillä ei suoraa pääsyä – Tällainen on phishing-viestillä murrettu EU:n Coreu-järjestelmä

3 tuntia 6 min ago

Suomen ulkoministeriö suhtautuu vakavasti Euroopan unionin Coreu-tietojärjestelmään tehtyyn tietomurtoon. Ulkoministeriön Sanomakeskuksen kautta EU:n ja Suomen virkamiesten ja ministerien suojattuja diplomaattisanomia välitetään noin 20 kappaletta päivässä ja 100 viikossa.

Sauli Niinistö vahvisti väliaikaisen lain: Eduskunnasta pudonnut voi nyt hakea EU:hun

3 tuntia 28 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut väliaikaisen lakimuutoksen, joka antaa mahdollisuuden hakea Euroopan parlamenttiin vielä eduskuntavaalien tuloksen vahvistamisen jälkeen. Näin eduskunnasta rannalle jäänyt voi vielä viime tingassa hakea ehdokkaaksi eurovaaleihin.

Eduskunta hyväksyi lakimuutoksen yksimielisesti ilman äänestystä joulukuun alussa. Eduskunnan vastaus toimitettiin valtioneuvostolle viime viikolla.

Antti Rinne pitää kiinni +100 €/kk -eläkelupauksesta – Sdp:n eläkemallilla 900 miljoonan hintalappu

3 tuntia 37 min ago

Sdp ei peräänny 100 euron korotuksesta pienempiin, alle 1 400 euron eläkkeisiin. Ensi vaalikaudella puolue tavoittelee parannuksia eläkeläisten asemaan kaikkiaan noin 900 miljoonalla eurolla, arvioi puheenjohtaja Antti Rinne.

Sdp:n syksyllä esittelemä vaihtoehtobudjetti herätti kysymyksen, onko puolue sitoutunut 100 euron korotukseen, koska vaihtoehtobudjetissa pienimpiä eläkkeitä korotettiin 30 eurolla. Rinne sanoo nyt, että tämä on ensimmäinen askel. Korotukset tehtäisiin 25-30 euron erissä.

”Tämä on ollut koko ajan sama tavoite”, Rinne kertoo.

Ex-opetusministeri sai kylmiä väreitä opettajien viestistä – ”Olisiko nyt vihdoin aika myöntää virheet, Sanni Grahn-Laasonen?”

3 tuntia 57 min ago

Opetusministerinä aiemmin toiminut oppositiopuolue sdp:n kansanedustaja Jukka Gustafsson arvostelee eduskuntapuheessaan kovin sanoin hallituksen koulutuspolitiikkaa.

Gustafsson kertoo medialle ennakkoon toimitetun tiedotteen mukaan tavanneensa eilen tiistaina ammatillisen koulutuksen opettajia Tampereella ja kokeneensa kylmiä väreitä kuullessaan opettajien välittämät nuorten kommentit.

”Minulle kerrottiin useammasta suusta, että nuoret eivät halua mennä työpaikalle, ’EI me osata...’. Tämä on aivan uutta”, Gustafsson sanoo.

Tienaatko noin 3000 €/kk? Näin palkastasi lähtee veroja ja maksuja

4 tuntia 21 min ago

Keskipalkkainen noin 3000 euroa kuukaudessa ansaitseva STTK:lainen saa palkankorotusten myötä ensi vuonna kuukaudessa 58 euroa enemmän rahaa käyttöönsä kuin tänä vuonna, keskusjärjestö laskee.

Käteen jäävän tulon nousu johtuu siitä, että palkansaajien tuloverotus säilyy ennallaan, mutta ansiotason oletetaan nousevan keskimäärin 2,7 prosenttia. Ansiotason nousussa on mukana palkkojen sopimuskorotukset ja palkkaliukumat.

Ministerit: Energiajuomat kiellettävä alle 15-vuotiailta

5 tuntia 20 min ago

Keskustalaiset ministerit esittävät energiajuomien kieltämistä alle 15-vuotiailta.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ovat keskiviikkona vastaanottaneet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) katsauksen energiajuomien ja niitä vastaavien tuotteiden vaikutuksista lasten terveyteen ja hyvinvointiin.

Selvityksen pohjalta he esittävät eriasteisia keinoja puuttua nuorten energiajuomien kulutukseen. Ensisijainen keino on se, että energiajuomien myyminen alle 15-vuotiaille kielletään laissa.

Perussuomalaiset: ”Härskiä, täysin älytöntä – hallitus äänesti juuri omaa ohjelmaansa vastaan”

5 tuntia 35 min ago

Oppositiopuolue perussuomalaiset ihmettelee sitä, että hallitus äänesti tänään itse sorvaamaansa turvapaikkapoliittista toimenpideohjelmaa vastaan.

Eduskunta käsittelee ensi vuoden budjettia. Käsittelyn yhteydessä perussuomalaiset esitti turvapaikkapolitiikan kiristyksiä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kertoo, että sekä muu oppositio että hallitus äänesti perussuomalaisten ehdotuksia vastaan.

Ministeriö: Trafin kohupalvelua muutetaan pysyvästi

6 tuntia 12 min ago

Trafin skandaalin aiheuttanutta kuljettajatietojen palvelua ei aiota palauttaa käyttöön nykymuodossaan, liikenne- ja viestintäministeriö kertoo tiedotteessaan. Viestintäviraston arvion mukaan palvelu tulisi toteuttaa niin, että tiedoista selviää ainoastaan ajo-oikeuden tai ammattipätevyyden voimassaolo.

Viestintävirasto katsoo, että Trafin sähköisten kuljettajatietopalveluiden määrittely ei ole kaikilta osin onnistunut.

Poliisi otti käyttöön uuden tiedustelujärjestelmän – ”Turun puukotusten kaltaisia tapauksia pystytään havaitsemaan jo ensimmäisistä signaaleista”

7 tuntia 5 min ago

Suomen poliisi on aloittanut joulukuun alussa uudenlaisen tieto- ja tiedustelujärjestelmä Potin käyttöönoton. Järjestelmää esiteltiin tiedotustilaisuudessa keskiviikkona. Poliisin mukaan pyrkimyksenä on kyetä puuttumaan aiemmin esimerkiksi Turun puukotusten kaltaisiin rikoksiin.

Britannialle varoitus kaaoksesta: “Yritykset katsovat tätä kauhuissaan” – Varautuminen sopimuksettomaan eroon alkoi

7 tuntia 31 min ago

Britanniassa viisi merkittävintä työnantajajärjestöä varoittaa, että maa ei ole valmis sopimuksettomaan brexitiin. Elinkeinoelämän mukaan yritykset katselevat poliitikkojen riitelyä kauhuissaan, sanomalehti The Guardian kertoo.

”Krimillä mahdollisesti jo ydinaseita” – Lehti: EU:n viestijärjestelmä hakkeroitiin, taustalla todennäköisesti Kiina

7 tuntia 39 min ago

Euroopan unionin tuhansia diplomaattisähkeitä on vuotanut hakkereiden käsiin vuosien ajan, kertoo The New York Times. Tietovuodon paikantanut tietoturvayhtiö Area 1 kertoo lehdelle, että taustalla ei ollut erityisen hienostunut hakkerointikampanja, vaan Kyproksella diplomaatteihin kohdistettu tietojenkalastelukampanja.

NYT: Shokkitietoa jopa Facebookin mittakaavassa – yksityiset keskustelut paljastettiin ulkopuolisille

8 tuntia 12 s ago

Facebookia on riepoteltu kuluneena vuonna useaan otteeseen tavoista, joilla se on käsitellyt käyttäjiensä henkilökohtaisia tietoja. The New York Timesin käsiinsä saamat dokumentit paljastavat nyt sopimuksia, joiden puitteissa Facebook on jakanut keräämäänsä käyttäjädataa yli 150 yrityksen kanssa, joidenkin kanssa myös yksityisiä viestejä ja keskusteluja.

Kansanedustaja tyrmää tuloerohuolet – Yli 3200 e/kk tienaavat maksoivat melkein kaikki valtion ansiotuloverot

8 tuntia 37 min ago

Yli 40 000 euroa vuodessa tienaavat maksoivat yli 95 prosenttia kaikista valtion karhuamista ansiotuloveroista vuonna 2017. Tieto selviää Tilastokeskuksen maanantaina julkistamista verotiedoista. Perinteisenä palkkatulona summa vastaa noin 3 200 euron kuukausipalkkaa.

Vuonna 2017 yksityisen sektorin mediaanipalkka, eli yleisin palkka oli 3 220 euroa.

Veroluvun nostaa esiin muun muassa kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo. Hän liittää sen ajankohtaiseen tuloerokeskusteluun.

Jussi Niinistö: Hävittäjien määrällä ja tyypillä spekulointi turhaa – voi vaarantaa koko prosessin

8 tuntia 44 min ago

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) haluaisi rauhoittaa keskustelun Suomen uusien hävittäjien määrästä ja tyypistä. Suomen tarve nimenomaan 64 hävittäjälle on herättänyt keskustelua tällä viikolla.

Uber-kuskien tuomiot pysyvät – KKO hylkäsi valitusluvat

9 tuntia 8 min ago

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt viiden pääkaupunkiseudulla toimineen Uber-kuskin valituslupahakemukset. Näin ollen heidän sakkotuomionsa jäävät voimaan.

Jutuissa oli kysymys taksiliikennelain voimassaoloaikana tapahtuneen luvattoman taksiliikenteen harjoittamisen rangaistavuudesta sen jälkeen, kun liikenteen palveluista annettu laki tuli voimaan heinäkuussa 2018. Käräjäoikeus tuomitsi Uber-kuskit elokuussa 2018 luvattoman taksiliikenteen harjoittamisesta sakkorangaistuksiin.

Tuomarilta ennennäkemätön ryöpytys Trumpin ex-neuvonantajalle – ”Myit maasi”

9 tuntia 34 min ago

Presidentti Donald Trumpin entisen kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Michael Flynnin tuomion julistamista on lykätty. Lykkäystä edelsi tuomarin poikkeuksellinen ryöpytys Flynniä kohtaan.

”Tämä on rajusti virheellinen oletus” – Miljardin euron heitto sote-menojen kasvuarvioissa

10 tuntia 39 min ago

Hyvinvointiyritysten etujärjestö runttaa Kuntaliiton sote-laskelmat, joiden mukaan hallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus aiheuttaisi miljardin euron lisäkustannukset. Hyvinvointialan liiton mukaan Kela-korvaukset, työterveys, palkat ja lainanhoitomenot on laskettu kaikki väärin.

Hyvinvointialan liiton mukaan kustannukset kasvavat vain 20–40 miljoonaa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset