Pia Pakarinen on töissä Helsingille ja helsinkiläisille.

Priimaa yritettiin, kohtuullista saatiin

Hallitus saatiin pitkän väännön jälkeen vihdoin kasaan. Onnistumisen pakko näkyy lopputuloksessa monina kompromisseina ja siten parhaan terävyyden puuttumisena. Kohtuullinen hallitusohjelma kuitenkin.

Yrittäjät tai yrittäjyys mainitaan 89-sivuisessa hallitusohjelmassa peräti 32 kertaa. Se on ehdottomasti plussaa.

Listaamattomien yritysten osinkoveron kohtalo on kiinnostanut yrittäjiä kovasti. Ns. osinkokattoa alennetaan 90 000 eurosta 60 000 euroon. Tärkeintä on, ettei osinkoveron rakennetta muutettu - suurinta osaa yrittäjistä katon alentaminen ei sinänsä koske, koska useimmilla osingon määrä jää parhaimpinakin vuosina muutamiin tuhansiin euroihin. Verotus heillä jopa kaiken kaikkiaan kevenee, kun yhteisövero laskee 26 %:sta 25 %:iin ja ansiotulovero pysyy ennallaan (se muodostaa kuitenkin keskimäärin 75 % yrittäjien tulosta). Osinkotulon verotuksen kiristys ei kuitenkaan kannusta kasvuyrittäjyyteen.
 
Moni palvelujen ja kaupan alan yrittäjä on varmasti tyytyväinen siihen, ettei arvonlisävero nouse - toisaalta sillä olisi saatu valtion kassaan nopeasti iso määrä rahaa. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärän alentaminen puree ikävästi kotipalvelusektoriin juuri kun suomalaiset ovat alkaneet oppia käyttämään palveluja.

Valitettavasti erityiset työllistämisen insentiivit jäävät vähiin.  Kolmikanta vahvistuu. Suomen Yrittäjien vaaliohjelmassa työllisyyden edistämiseksi esitettyjä esimerkiksi paikallista sopimista koskeneita ehdotuksia ei ole otettu mukaan hallitusohjelmaan.

Yrittäjän velkajärjestelytilanteisiin liittyviä ongelmia selvitetään. On ilahduttavaa, että tavoitteena on poistaa yrittäjien ja palkansaajien sosiaaliturvan perusteettomat erot.

Erityisen hyvältä tuntuu tämä hallitusohjelman maininta: "Koulutuksen työelämäyhteyksiä sekä tietoa kansalaisen, työntekijän ja yrittäjän oikeuksista ja velvollisuuksista antavaa työelämä- ja yrittäjyyskasvatusta vahvistetaan kaikilla koulutusasteilla."

Vanhemmuuden kustannusten jakamisesta ei saatu kirjausta tähänkään hallitusohjelmaan!

Ensimmäisiä ministerien nimiä on jo heitelty. Toivottavasti kokoomuksen ministerilistaan tulee enemmän naisia - kannuksensa hankkineita naisia löytyy kyllä!!!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Näin ensivaikutelmana, että vaalien todellinen voittaja olikin SDP.
Tuntuvat saaneen lähes kaiken mitä ovat halunneetkin. Kokoomuksen hallitusintoa on onnistuneesti käytettyö
Hallitusohjelma varmistanee sen, että näillä näkymillä Kokoomus on viimeistä kertaa suurin puolue.

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Toivottavasti ei sentään. Ei ollut helppo vääntö. Ohjelmassa on yrittäjyyttä tukevia kirjauksia, toivottavasti ne konkretisoituvat sellaisiksi toimiksi, joilla saadaan työllisyyttä ja kasvua aikaan.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Mikä hemmetin kohtuullinen? Teillä näyttää mahdollisessa hallituksessa olevan yksi harvinaisen harhassa elävä henkilö, joka uskoo Nooan arkkiin ja, että maapallo on alle 10000 vuotta vanha! Repikää siitä, sanon minä! Odotan innolla kun joku ulkomaalaisen lehdistön edustaja tekee ko. henkilöstä jonkun jutun, siinä kommentoidaan että, we here in Finland believe...

J. Gagarin

Kokoomus piti kiinni siitä todellisesta kynnyskysymyksestään olla korottamatta ansiotuleverotusta missään tuloluokassa.

Tästä annan paunat ja olisin ollut hämmästynyt, jos edes siitäkään ei olisi kiinni pidetty.

Mutta valtiontalouden vajeen paikkaaminen jäi torsoksi, kun annettiin periksi ALV:n korottamisen sijaan erilaisille demareiden "pisteveroille", jotka kurittavat ennen kaikkea työtätekevää aktiiviväestöä.

Työtä vieroksuville sen sijaan surutta syydetään satoja miljoonia. Siinä kohtaan ei olla köyhiä eikä kipeitä. Mutta tietysti juoppoja pitää jelpata, kun sitä viinan hintaakin nostetaan.

No, onneksi hallitusohjelmassa mainitaan myös, että ohjelmaa tarkistetaan vuosittain ...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Olen kokoomuslaisena hämmentynyt ja vihainen:-S

Pia, tehtiinkö meille juuri kokoomusvetoinen vasemmistohallitus:^)???

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Tehtiin kompromisseja, mutta pidettiin kiinni siitä, että työn verotusta ei kiristetä eikä pienituloisilta leikata. Nämä Katainen alun perin ilmoitti kokoomuksen kynnyskysymyksiksi. Hallitus piti saada kasaan, ja kaikkia mahdollisia hallituskokoonpanoja kokeiltiin.

Kun on 6-pack, kaikilta on mukana jotain hallitusohjelmassa, ei välttämättä erikseen tarkasteltuna niin järkeviä virkkeitä. Itse ihmettelen erityisesti kirjausta "Selvitetään, onko tarvetta muuttaa raskauden keskeytyksen myöhäisintä viikkorajaa koskevaa lainsäädäntöä." by Päivi Räsänen. No sitähän sitten selvitetään.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

"Yrittäjän velkajärjestelytilanteisiin liittyviä ongelmia selvitetään. On ilahduttavaa, että tavoitteena on poistaa yrittäjien ja palkansaajien sosiaaliturvan perusteettomat erot."

Tässä on hyvä tavoite myös yrittäjäjärjestölle pitää huiolta siitä, että lause ei jää pelkästään tavoitteksi vaan se myös toteutetaan.

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Kyllä. Aion ihan henkilökohtaisestikin muistutella tästä.

Kalevi Wahrman

uusi KANSAN ÄÄNI luettavissa

http://www.kansanaani.net

Kansan Ääni 3/2011: Nälkä ajaa ihmiset jonottamaan ruokaa
Tuoreimmassa lehdessä muun muassa:

- Sota ja globalisaatio käsi kädessä

- Lainsäädäntö eriarvoistaa kehitysvammaiset

- Ulkoistaminen uhka hyvinvoinnille

- Vapun puheet

- Kun rintama aukesi "Jäämereltä välimerelle"

- Kiina juhlii puoluettaan

- Venäjän eliitin hajaannus

Pekka Manner

Yrittäjät valittavat aina!

Ptää muistaa että EK ja Suomen Yrittäjät onnisuivat vesittämään talousrikoksten (harmaa talous) torjunnan lähes täysin, RKP ja Kokoomus tekivät täysin niin kuin yrittäjätahot tahtoivat.

Lisäksi osakeomistuksen salaamishanke joka on lähtöisin EK/Kokoomuksesta on edelleen hengissä, se mahdollistaa entistä paremman veronkierron suomalaisille yrittäjille.

Onneksi Kokoomus, EK ja RKP eivät saaneet läpi TES-yleissitovuuden purkua ja työläisten eläkeiän automaattista nostoa 68-70 vuoteen.

Itse olisin poistanut osinkoverohelpotuksen kokonaan ja poistant myös kotitalousvähennyksen, molemmat vääristät kilpailua ja se ei kuulu oikeaan markkintalouteen.

Seuraava vaatimus yrittäjillä on varmaan se, että lapsityövoima pitää palauttaa.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Näytät sotkevan keskenään kaiken kokoiset yritykset, ulkomaisen pimeän työvoiman käytön ja rikollisen toiminnan yhdeksi sopaksi:-O

Miten kotitalousvähennys vääristää kilpailua:-O

Kotitalousvähennyksen ylärajan laskeminen oli yksinkertaisesti typerää!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset