Pia Pakarinen on töissä Helsingille ja helsinkiläisille.

Onko virtsaaminen muiden kotinurkille perusoikeus?

Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee seuraavassa kokouksessaan Sinebrychoffin puiston tilannetta. Kauniista puistosta on tullut kesäöisin kaupungin nuorten ja hieman vanhempien karnevaalipaikka, jossa meteli saattaa jatkua aamuun saakka. Kutsu kokoontumiseen leviää internetin välityksellä, ja paikalle tullaan ympäri Uuttamaata. Pahimmillaan paikalla on ollut jopa 1500 ihmistä.

Puisto rajautuu naapuritaloihin, joissa katsotaan ja kuunnellaan paraatipaikalta nuorten elämöintiä läpi yön. Porukka ei tietenkään tyydy edes pysyttelemään puistossa, vaan saattaa innostua kiipeämään parvekkeille, kivittämään alakerrosten ikkunoita ja uhkaamaan asukkaiden henkeä, jos joku uskaltaa puuttua asiaan. Tarpeet luonnollisesti tehdään estottomasti naapuritalon kulmille ja läheisen päiväkodin käyttämään leikkipuistoon. Puistoon tuodut bajamajat on kaadettu ja sisältö levitetty jalkakäytäville. Aamuisin näky on lohduttoman roskainen ja rikottuja pulloja on kaikkialla.

Alueen asukkaille on tullut mitta täyteen – peräti 1700 punavuorelaista on vaatinut kaupunkia tekemään asialle vihdoin jotain. Saatu apu on ollut tähän mennessä laimeaa.

Poliisilla oli Koffin puistossa 290 hälytyskäyntiä kesällä 2010. Se on todennut lausunnoissaan, ettei alueen järjestyksenpidon tasoa voida enää oleellisesti nostaa poliisitoiminnallisin keinoin, vaan ongelma pitäisi ratkaista muilla keinoin, kuten esimerkiksi alueen käyttöä koskevin kaupungin päätöksin.

Mitä kaupunginvaltuusto tekee asialle? Rakennusviraston lausunnon mukaan puisto aitaaminen ja sulkeminen yöksi olisi yksi tehokas keino estää häiriöt. Kaupunginvaltuusto on kuitenkin aiemmin linjannut, että Helsingin puistot ovat avoinna kaikille kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina.

Nyt on tullut aika muuttaa näitä linjauksia. Kuka haluaisi kotinurkilleen viiden kuukauden vapun?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Sakari Behm

Ei ole pakko rakentaa kerrostaloasuntoja hyvän puiston viereen?

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Ei olekaan, mutta sille asialle emme voi enää mitään. Ja kukapa olisi arvannut, että siitä tehdään pisuaari.

Sakari Behm

Suomenkesä on niin lyhyt, että kaupunkilaisnuoret alkavat etsimään vihreämpää ja maalaisläheisempää elämää itselleen puistoista, kun ovat aina vain tottuneet betoniin. Eikö se pitäisi sallia heille. Oppivat siten tuntemaan ainakn ruohon salat?

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

No entä sitten asukkaiden oikeudet, kun humalaiset pyrkivät parvekkeelta sisään? Tai päiväkodin lasten iloiset löydöt hiekkalaatikosta? Kaupungissa on myös sellaisia puistoja, jotka eivät rajaudu asuintaloihin. Ja ihmettelen kyllä näitä kaljakelluntoja ja muuta suomalaista intoa julkiseen juomiseen!

Sakari Behm

Asutko itse siellä vai muuten vain harmittaa? Kuule, Punavuoressa asuu vain vanhoja Rööperiläisiä, joiden sukujuuret ovat pimeänviinan myynnissä ja parittamisessa. Tuskin siis pelkäävät sitä, mitä itse ovat sinne viljelleet?

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

En asu siellä päinkään, mutta olen käynyt asukkaiden pyynnöstä paikalla. Tapaamieni ihmisten sukujuuret eivät ole Rööperissä eivätkä takuulla pimeänviinan myynnissä tai parittamisessa.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Nyt pistit Sakari pahan. Puniksessa asuu nykyisin paljon paljon muitakin, kun smuglareiden jäkeläisiä. Koffinpuiston käminöissä ei ole mitään järkeä. Hommaan on saatava joku järki. Sakari, oletko käynyt katsomassa, mistä on kyse?

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Puistot on tarkoitettu ihmisten oleskeluun. [1]
Ihmisellä on luontainen tarve virtsata aika ajoin. [2]

Montako käymälää saisi aitauksen hinnalla?

1. http://fi.wikipedia.org/wiki/Puisto
2. http://fi.wikipedia.org/wiki/Virtsa

K Veikko

Aitaus olisi tällaisessa tapauksessa kaupungille ilmainen: Taloyhtiöt mielellään maksavat kustannuksen, jos asia niille oikeasti tärkeä. Monesti tällaiset hankkeet ovat vain valitusta valituksen vuoksi, jos siitä joutuisi maksamaan niin ongelma onkin hävinnyt.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Veikko, mielipiteelläsi ei ole mitään perustaa. Puistoa ei tule aitamaan yksikään taloyhtiö, mikäli kyseessä ei ole yksityinen puisto, jota Koffari ei ole. Tilanne on älytön.

Aitaus portteineen maksaa vajaat 500 000 euroa. Käy kurkkaamasaa meikälöisen sivuilla, josa vahvistusta tarvitset.

Nyt ongelma on todettu. Poliisi on nostanut tassunsa kohti taivasta ja kaupunki kertoo, ettei kuulu meille.

Homman päättävät Helsingin politiikot. Minä tuen Piaa täysillä. Hän on oikealla asialla.

K Veikko

Mielestäni kaupungin ei pidä suostua aitaamiseen, jos sen pitää itse maksaa kustannukset.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Aidan kustannukset voitaisinn kattaa sisäänpääsymaksuilla. 5 euroa per. kärsä. Tarvittaisiin 100 000 käyntiä. Parhaimpina öinä käivjöitä oli useita tuhansia, sovitaan 3 000. Eihän tuohon tarvita kuin 33 parasta yötä. Siinä se. Periaatteena tulee tietenkin olla, että aiheuttaja maksaa.

Yhden kesän virtsaöillä voidaan siis kustaantaa koko homma.

K Veikko

(Meluisa) ympäristö on kiinteistön omistamiseen kuuluva luonnollinen riski.

Ympäristöolosuhteet saattavat vuosien kuluessa muuttua ja sen seurauksena kiinteistön arvo nousta tai laskea. Molemmissa tapauksissa, voitossa ja tappiossa, seuraukset kuuluvat kiinteistön omistajalle.

Ei voida lähteä siitä, että omistaja kantaa voitot, mutta kaupunki tappiot.

Sitä paitsi tuo puistojuhliminen on ohimenevä ilmiö; ainakin se vaihtaa paikkaa heti, kun porukat haluavat vaihtelua. (Tähän toki voidaan halvoilla ja yksinkertaisilla tavoilla vaikuttaa.)

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Pitää selvittää, mitä aitaaminen tai muut tekniset ratkaisut maksaisivat. Käymälät siellä jo on, mutta niitä rikotaan. Puistot on nimenomaan tarkoitettu ihmisten oleskeluun, mutta pitääkö siellä saada oleskella humalassa keskellä yötä ja pilata roskilla ja lasinsirpaleilla puisto niiltä, jotka haluaisivat käyttää sitä päivällä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No onpa sitä herraskaista rauhaa nyt kovasti häiritty. Aitaa saa onneksi kaupasta, ja onhan niillä poliiseilla niin söpöt univormutkin ; )

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Sikäli kuin olen havainnut, siellä asuu tavallisia työssäkäyviä ihmisiä, jotka haluaisivat nukkua yönsä, jotta jaksaisivat nousta aamulla töihin.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ongelma poistuisi kertaheitolla, jos Koffin puistossa laillistettaisiin pilven poltto. Juopot ei siedä pössyttelijöitä ja pilvenpolttajat ovat rauhallista ja hiljaista porukkaa.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

"Onko virtsaaminen muiden kotinurkille perusoikeus?"

Ylipäänsä voitaisiin pohtia, onko virtsaaminen perusoikeus?

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Kuseminen toisen portaille ei ole sallittua, eikä köntsääminen porttikongiin. Siitä vaan Fredrin asiaa jatkopohtimaan.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Jos puistosta kantautuva juoppojen riehunta häiritsee, asuttakaa muslimeja Punavuoreen, he eivät ryyppää. Saisivat lähiöiden asukit nukkua vihdoinkin yönsä rauhassa.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Samalla pitää samainen ryyppämätön kansanosa asuttaa myös Mäntsälään. Sieltä tullaan kesäisin katsomaan muoliman menoa Koffin puistoon.

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Niin, minulle on kerrottu, että nuoret olivat ennen Espan puistossa. Paikka olisi mielestäni huomattavasti parempi, koska Espan puiston vieressä ei asuta. Jos on niin, että nuorten on pakko saada pitää juovuspäissään älämölöä Helsingin keskustassa.

Viliho Seppäin

Kylläpä teillä on niin suunnattoman tärkeät nämä aiheet!
----------------------------------------------------------------------

Kuinkahan tuo posmottamanne puisto suhteutuu suomen kaikkiin puistoihin? Oletteko todella kuulleet sellaisesta keksinnöstä kuin WC?

Ja tietenkin nuoriso toimii väärin. No onko ihmekään jos toimii väärin kun teillä on näpit täynnä työtä suomen enemmistön tuhoamiseksi hitaan nälkä/masennus/vitutuseutanasian kautta? EI paljon nappaa miettiä kusiensa asemointeja, kun joka toinen kaveri on kuupastaan lähellä kaskinaurista. JA sehän ei ole aina tuon nauriin omaa tahtoa.

Jos ette ole vielä siellä dystopikkojen koalitiossa ymmärtäneet niin enemmistö elää HELVETISSÄ. Tehkää sille jotain.

-----------------------------------V----------------------------------

----------------------------------------------------------------------

Viliho Seppäin

------------------------------------------------------------------------

Ajattelitte näemmä myös että Suomi EUvostoliiton liittovaltiona on ihmisten tahto?

Arvelkaapa uudelleen.

Piru nokkii.

------------------------------------------------------------------------

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Kyllä tekee Vilholle pahaa. Muista nyt kuitenkin nukkua hyvin.

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Keskustelun kohteena oli siis 1700 ihmisen oikeus saada nukkua yönsä rauhassa...

Viliho Seppäin

Joo kyllä todella tekee pahaa katsella teidän materiaharakoiden aikaansaannoksia tässä maassa.

Enkä todellakaan ole ainoa samankaltaisin ajatuksin.

Ehkäpä tekin sen pian huomaatte.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset