Pia Pakarinen on töissä Helsingille ja helsinkiläisille.

Sörnäistentunnelin varaus tarvitaan

Puhe kaupunginvaltuustossa 29.8. Sörnäistentunnelista

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut!

Lukuun ottamatta oman toimialani asioita saan varmasti eniten palautetta liikenteen toimivuudesta tai käytännössä usein toimimattomuudesta Helsingissä. Näin varmasti moni muukin täällä. Ammattikuljettajilta ja autoa työssään paljon käyttäviltä saamieni tietojen mukaan itä on tällä hetkellä oikeastaan ainoa suunta, jonka osalta voi ennustaa matka-ajan Helsingin keskustasta päämäärään ja päinvastoin luotettavasti.

Pidetään siis edes tämä toimivana!

Itään on ajan mittaan rakentumassa kaupunkiympäristölautakunnassa juuri käsiteltävänä olevan yleiskaavan mukaan peräti 80 000-100 000 asukkaan Östersundomin kaupunginosa ja jo lyhyemmällä aikajänteellä Kruunuvuorenranta ja Kalasatama. Kaupunginvaltuusto on jo päättänyt Hämeentien sulkemisesta läpiajoliikenteeltä. Kaikkien näiden seikkojen yhteisvaikutuksesta liikenteen määrä – kaikilla kulkumuodoilla – tulee todennäköisesti kasvamaan  pohjoiseen ja itään suuntautuvilla väylillä huomattavasti.

Ylivoimaisesti suurin osa Helsingin ja lähiseudun asukkaista työskentelee palvelujen ja kaupan parissa. Ihmiset eivät liiku vain kotoa töihin ja töistä kotiin. Erittäin moni liikkuu työpäivän aikana myymässä ja toimittamassa asiakkaille jotain. Tarvitsemme ihmisiä Helsingin rajojen ulkopuoleltakin töihin ja ostoksille kaupunkiimme. Tavaran on liikuttava tehtaista ja satamasta kauppoihin. Kaupungissa on pystyttävä liikkumaan myös poikittain. Ihan kaikkia liikennemuotoja tarvitaan.

Liikenteessä on meneillään huikea murros ja kehitetään aivan uusia innovaatioita, joiden vaikutusta on erittäin vaikea ennustaa. Emme voi olla varmoja siitä, millaista infraa tulevaisuuden liikenteessä tarvitaan. On hyvä pitää erilaisia vaihtoehtoja avoinna. En siis kannata Sörnäisten tunnelin asemakaava-asian palauttamista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Ollapa kartta! Mitä tämä tunneli oikein yhdistäisi?

Kysyy nimimerkki: kerran vuodessa Hakaniemen itäpuolelle vahingossa eksyvä.

* * *

Muutoin olen sitä miltä että Hämeentie on erittäin kätevä autoväylä. Se suljetaan. Tuntuu hölmöltä. Vihreät pitivät hirveää mekkalaa sulkemisen puolesta.

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Hei,
valitettavasti kartta on aika huono: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginval...

Tarkasta sijainnista ja tunnelin pituudesta (noin 1,5 km) päätetään myöhemmin.

Ja samaa mieltä Hämeentiestä...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset