Pia Pakarinen on töissä Helsingille ja helsinkiläisille.

Helsingin kuntapolitiikan viikko 23/2017

Uusi valtuustokausi pyörähtää Helsingissä tällä viikolla vihdoinkin käyntiin, kun Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontuu ensimmäistä kertaa uudessa kokoonpanossaan keskiviikkona 7.6. Esityslista löytyy täältä:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/kaupun...

Ensimmäisessä kokouksessa täytetään erityisesti luottamushenkilöpaikkoja: valitaan valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat, pormestari ja apulaispormestarit, kaupunginhallituksen ja sen elinkeino- ja konsernijaoston sekä lautakuntien jäsenet.

Muista asioista keskustelua herättänee Maunulan Pirjontien ja Pirkkolantien ympäristön asemakaava ja asemakaavan muuttaminen, josta on tullut jonkin verran asukaspalautetta. Kyse on kaavaratkaisusta, jolla luodaan edellytykset Raide-Jokerin rakentamiselle Pakilantielle, Pirjontielle ja Pirkkolantielle. Samalla lisätään asuntojen määrää tulevan Raide-Jokerin pysäkin tuntumassa. Tavoitteena on nykyistä rakentuneempi ja kaupunkimaisempi ympäristö, jossa Raide-Jokeri kulkee pääosin nurmipintaisella omalla kadun osallaan ajokaistoista katupuilla erotettuna. Suunnittelualueeseen kuuluu Pakilantien, Pirjontien ja Pirkkolantien varren tontteja sekä puisto- ja katualueita. Asukasmäärän lisäys on noin 600, minkä lisäksi suunnittelualueelle on tulossa liike- ja toimitilaa.

Käymme saatua asukaspalautetta vielä läpi Kokoomuksen valtuustoryhmässä. Ehdotettua kerrostalorakentamista on vastustettu varsinkin Pirjontie 28:n tontilla. Samoin Pirjontien katkaisemista moottoriajoneuvoliikenteeltä on vastustettu.

Mielenkiintoinen on myös Fallkullan kiilan asemakaava ja asemakaavan muuttaminen. Kyseiselle alueelle Tapanilan aseman lähiympäristöön on suunniteltu asuntoja noin 1 250 asukkaalle sekä tontti päivittäistavarakaupalle aseman sisäänkäynnin tuntumaan. Tästä kaavasta ei ole tullut asukaspalautetta ainakaan minulle.

Kaupunginvaltuustolle esitetään myös Jätkäsaaren tornihotellin ja kongressikeskuksen vuokra-alueen myyntiä alueen vuokralaiselle Jätkäsaari Invest Ab:lle. Alueelle toteutettu tornihotelli ja kongressikeskus on avattu käyttöön lokakuussa 2016 (Clarion-hotelli). Myyntihinnaksi esitetään 476 euroa/k-m².

Mikäli tulen valituksi kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestariksi keskiviikkona, aloitan uudessa tehtävässäni heti torstaiaamuna. Lisää tästä ensi viikolla, jolloin toivottavasti kesäkin on jo lämpimämpi!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset