Pia Pakarinen on töissä Helsingille ja helsinkiläisille.

Kunnallisvaalit ovat tulossa - Pia on ehdolla Helsingissä

Kunnallisvaalit pidetään 28.10. Olen ehdolla Helsingissä. Takana on jo yksi kausi varsinaisena valtuutettuna ja sitä ennen yksi nelivuotinen varavaltuutettuna. Opetuslautakunnassa olen ollut kahden kauden ajan, edellisen kauden sen suomenkielisen jaoston puheenjohtajana ja tällä kaudella koko lautakunnan puheenjohtajana.

Olen ehdokkaana, koska aidosti koen, että kunnallispolitiikassa pystyy vaikuttamaan. Se tosin edellyttää sitä, että perehtyy asioihin. Se edellyttää itse asiassa sitä, että perehtyy asioihin jo ennen sitä vaihetta, kun ne tulevat valtuustoon. Useimmat asiat saavat lopullisen muotonsa jo lautakuntakäsittelyssä, ja niiden muuttaminen kaupunginhallituksen ja -valtuuston kokouksissa on jo huomattavasti vaikeampaa.

Opetuslautakunnan puheenjohtajuus on Helsingin hienoin ja antoisin luottamustehtävä. Suomi on pärjännyt erinomaisesti PISA-vertailuissa jo monen vuoden ajan. Helsinki on puolestaan suomalaisen koulutuksen kruununjalokivi. Pääkaupungin asema velvoittaa: meillä pitää olla tarjolla esimerkiksi kattavampi kielivalikoima, enemmän painotuksia - mutta etenkin laadukas perusopetus.

Iltapäivätoiminnan paikat pystytään tulevana syksynä vihdoin tarjoamaan kaikille halukkaille 1–2 -luokkalaisille. Se on asia, jota opetuslautakunta on ajanut jo vuosia. Eka- ja tokaluokkalaiset ovat aivan liian pieniä viettämään iltapäivän yksin. Tarjoamalla iltapäiväksi virikkeellistä ja turvallista toimintaa lapsille annamme myös vanhemmille mahdollisuuden keskittyä rauhassa omaan työhönsä.

Ammatillisen koulutuksen uudistus on vireillä Helsingissä. Uudistuksen yhtenä tarkoituksena on jäntevöittää peruskoulunsa päättävien nuorten sijoittumista jatko-opintoihin. Jos toisen asteen koulutuspaikkaa ei löydy, on tarjolla kymppiluokka, ammattistartti, maahanmuuttajien valmistava koulutus tai työpaja. On tärkeää, että jokaisen potentiaalisen pudokkaan tilanne tutkitaan mahdollisimman yksilöllisesti ja löydetään paras mahdollinen keino täydentää osaamista. Sen lisäksi Helsinkiin tarvitaan edelleen lisää toisen asteen ammatillisen koulutuksen paikkoja, jotka ovat opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksen takana. Välivuosi ei tee hyvää kenellekään 16-vuotiaalle – se on pikemminkin suora väylä syrjäytymiseen.

Minulla on ehdokkaana sidonnaisuus, jonka mielihyvin tunnustan: yrittäjäjärjestön Helsingin aluejärjestön toimitusjohtajana ajan pk-yrittäjien asiaa sekä työkseni että politiikassa. Helsingin elinkeinopolitiikan linjaukset ja toteutus ratkaisevat, onko Helsingissä hyvä yrittää. Yksi Helsingin valtuustostrategian arvoista on yrittäjämielisyys. Sen pitää näkyä myös konkreettisissa päätöksissä: kaavoituksessa, liikennejärjestelyissä, lupamenettelyissä, kaupungin hankinnoissa. Monet yritykset ovat siirtyneet Helsingistä muualle – se trendi on pakko kääntää, jotta helsinkiläiset saavat työtä ja kaupunki verotuloja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Mika Samuel Kiekkijev

"Helsinki on puolestaan suomalaisen koulutuksen kruununjalokivi. Pääkaupungin asema velvoittaa: meillä pitää olla tarjolla esimerkiksi kattavampi kielivalikoima, enemmän painotuksia - mutta etenkin laadukas perusopetus."

Tässä on kyllä aivan valtava ristiriita opetustoimijohtajan eiliseen lausuntoon nähden, kun seuraavaksi aiotaan vähennetään opettajia, opetusmateriaalien lisäksi?

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Opetustoimen budjetti vuodelle 2013 on liian tiukka, tähän otti opetuslautakunta kantaa jo viime keväänä. Opetustoimenjohtaja joutuu sopeuttamaan menot budjetin mukaan, joten häntä ei voi syyttää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Reijo Tossavainen

Huomaan, että kunnallisvaalit lähestyvät. Herlinillä on näköjään vara tarjota ilmaista mainostilaa.

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Ihanaa, että joku tarjoaa ilmaista mainostilaa. Pieni omaisuus tähän politiikkaharrastukseen on jo mennytkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Aimo, ainakin Siilinjärven valtion avut ovat hieman pienemmällä tasolla Kärsämäkeen nähden!

Harri Rautiainen

Kato, Pakarinenkin on palannut palstoille.

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen
Jussi Jääskeläinen

Stadin opetuslautakunnan puheenjohtajana sinulla olisi oiva paikka avata uudelleen keskustelu pakkoruotsin poistamisen puolesta!

Sitten toiseksi, perukaa se idioottimainen, viikottainen pakkokasvisruokapäivä! Helsinkiläisten lasten kiusaaminen ei ole mukavaa! Kasvisruokaa saa, jos haluaa. Sitä ei tarvitse pakottaa. Kiitos.

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Ruotsin kielen opiskelusta päätetään eduskunnassa. Itsekin olen kyllä sitä mieltä, että ruotsin kielen opiskelun muuttaminen vapaaehtoisesti saattaisi nostaa opiskelun tasoa, kun ryhmissä olisi motivoituneita opiskelijoita.

Äänestin aikanaan kasvisruokapäivää vastaan sekä lautakunnassa että valtuustossa sillä perusteella, että kouluissa jo oli tarjolla kasvisruokaa - ihan joka päivä.

Harri Rautiainen

kasvisruokapäivä olikin nimenä täysin epäonnistunut. Olisi pitänyt kutsua sitä kasviskiusauspäiväksi. Siinä kiusataan kasvavia lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat proteiinia päivittäin aivojen kehittymiseen.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Apua, jos syksyn lähestyessä Puheenvuoro-palsta alkaa täyttyä näistä ehdokkaana olevista itsensä kehujista?

Ei kai tämä nyt sentään sitä varten ole perustettu, Huusko ja Herlin?

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Voi hyvä mies, koeta kestää! En ajatellut kehua itseäni täällä tämän enempää.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Tuskin Jorma yksin sinun takiasi parahti.

Mutta Suomessa on edelleen satoja kuntia, ja monessa niistä on satoja ehdokkaita. Jos murto-osakin kaikista Suomen ehdokkaista julkaisee yhdenkin "ilmaisen mainoksen" niin jumissahan tämä paikka on.

Enpä toisaalta rehellisyyden nimissä näe, mitä tälle asialle voisi tehdä. Enkä minä tämän enempää tästä viitsi valittaa, kerran olen ehdokas itsekin ja tulen itsekin julkaisemaan vaalien alla kirjoituksia täällä.

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Aimo, käsitit, kenties tahallasi, asian väärin. Valtuusto päättää tietenkin talousarviosta, opetuslautakunta on omana kantanaan ilmoittanut, ettei kaupunginhallitukselta tullut kehys riitä. Opetustoimenjohtaja joutuu noudattamaan budjettia, ja hän on laskenut, mitä vähennyksiä tiukka budjetti opetustoimelle tarkoittaisi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Vaikea keksiä suurempaa ristiriitaa. Olet yrittäjä, Helsingin Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja ja samalla ajanut Helsingin konkurssin partaalle.

http://www.kuntalehti.fi/Ajankohtaista/Kuntauutise...

"Vuoden 2012 talousarvioehdotuksessa Helsinki ottaa lisää lainaa 265 miljoonaa euroa...Vuoden 2014 lopussa Helsingillä on velkaa 1,9 miljardia euroa."

Käyttäjän pia1 kuva
Pia Pakarinen

Palvelut pitäisi pystyä rahoittamaan verotuloilla, mutta näin ei Helsingissä ole ollut. Pitää saada lisää verotuloja ja pienentää menoja. Verotuloja voidaan lisätä paremmalla elinkeinopolitiikalla. Minun roolini on erityisesti siinä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset